De beste manieren om je schoonheids- en cosmetica merk in 2023 op de markt te brengen

Insights

  • Inspelen op huidige consumenten trends
  • Kwaliteit en waarde uitstralen om loyale klanten te winnen
  • Creatief onderscheidend merk ontwerp en berichtgeving
  • Autoriteit en social proof creëren terwijl een community wordt opgebouwd
  • Adverteren via sociale media
  • Je klanten betrokken houden en terug laten komen

Resources

Est. Reading: 4 minutes
Contents

De schoonheids- en cosmetica-industrie is zeer concurrerend en verandert voortdurend. Deze industrie is echter enorm en kan zeer lucratief zijn wanneer je succesvol bent in het opbouwen van een sterk merk. Om jezelf vooruit te helpen, hebben we een lijst gemaakt met de belangrijkste factoren om succesvol te zijn met je beauty- en cosmetica bedrijf in 2023.

Inspelen op de huidige consumententrends

‘The informed consumer’, is de trend die de schoonheids- en cosmetica-industrie een nieuwe vorm heeft gegeven. Ethiek, duurzaamheid en het gebruik van goede ingrediënten worden kritische succesfactoren. Het voortouw nemen in dergelijke eigenschappen kan je helpen de curve voor te zijn. Informeren, voorlichten en bewegingen op gang brengen is een slimme manier om expertise en autoriteit te tonen. De marketing buzzwords rond deze onderwerpen zijn natuurlijk, organisch en schoon. Je merk moet deze thema's leven en ademen om aan deze stijgende vraag te voldoen en bovendien te worden geportretteerd als een kwalitatief merk. 

Creatief onderscheidend merk ontwerp en berichtgeving

Je wilt ervoor zorgen dat je producten ‘branded’ zijn en zich onderscheiden van concurrenten. Definieer je merkverhaal, unieke kenmerken, de kleuren die je gebruikt en de tone of voice. Wanneer je dit vanaf het begin doet, kun je met vertrouwen voortbouwen op je merk design. Stem bovendien je unieke verpakking af op je merk en maak deze onderscheidend. Maak ten slotte een contentstrategie die past bij je merk design en messaging. Plan wat je wilt zeggen over je producten en hoe het eruit moet zien en moet klinken. Houd ook in gedachten waar je je inhoud wilt laten zien en wat voor soort actie je van je publiek verlangt. Focus op het geven van waarde aan mensen zodat ze aandacht besteden en betrokken blijven. Je kunt bijvoorbeeld waarde geven door je publiek te informeren over de ontwikkeling van de ingrediënten van je product en de voordelen ervan.

Toon kwaliteit en waarde om loyale klanten te winnen

Kwaliteit en waarde zijn de belangrijkste criteria om een merk te kopen en trouw te blijven. Deze onderwerpen gaan hand in hand met de geïnformeerde consumententrend en het creëren van een merkverhaal dat rond deze onderwerpen draait, zal van klanten trouwe volgers maken. De positionering moet gericht zijn op het aantonen van kwaliteit via klantbeoordelingen en door gebruikers gegenereerde inhoud. Dat brengt ons bij het volgende onderwerp, het creëren van social proof en community.

Autoriteit en social proof creëren terwijl je een community opbouwt

In de schoonheids- en cosmetica sector is de ‘authority bias’ van grote invloed. Klanten stellen vertrouwen in geloofwaardige experts en zijn geneigd zich te laten beïnvloeden door autoriteitsfiguren. Door samen te werken met influencers, andere merken en winkels creëer je bevestiging over de kwaliteit van je producten en de legitimiteit van je merk.Dit zorgt ook voor social proof. Je kunt extra social proof creëren door klantbeoordelingen en user generated content die het gevoel creëren dat jouw producten vaak door anderen worden gekozen. Mensen hebben de neiging te kopiëren wat anderen doen om geaccepteerd of correct gedrag te vertonen. In de beauty- en cosmetica-industrie is social proof erg sterk.

Adverteren via sociale media

Social media marketing via instagram, facebook, tiktok, pinterest en twitter is de honingpot voor moderne beautymerken. Uit gegevens blijkt dat de nummer één manier waarop mensen hun beautymerken ontdekken via social media is. 37% converteert via social media advertenties, 33% via aanbevelingen/commentaren op social media en 22% via deskundige bloggers of updates op social media pagina's. (bron: Global Web index) Door het testen van advertentie creatives op social media kun je een winnende strategie vinden om op te schalen. Meer weten over social media advertising? Bekijk onze blog adverteren als krachtig middel voor bedrijfsgroei.

Je klanten betrokken houden en terug laten komen

De kracht van de beauty en cosmetica niche is dat klanten deze producten voortdurend nodig hebben. Door ze loyaal te houden aan je merk kunt je veel voordeel halen uit consistente herhalingsaankopen. Je kunt je social media kanalen gebruiken om met je volgers in contact te komen en hen op de hoogte te houden van je nieuwe aanbod. Bovendien is het opbouwen en gebruiken van je e-maillijst een van de meest effectieve manieren om online met je bestaande publiek te communiceren. Door je klantrelaties warm en betrokken te houden, verhoog je hun ‘lifetime value’.

Conclusie: 

Een cosmeticamerk laten groeien kost tijd en moeite, maar met de juiste aanpak kan het succesvol worden gedaan! Begin met het onderzoeken van je doelgroep, zodat je begrijpt wie ze zijn en wat ze willen van je product of dienst. Ontwikkel vervolgens een uitgebreide marketingstrategie met zowel online als offline tactieken zoals social media campagnes en influencer partnerships. Zorg er ten slotte voor dat al je inhoud van hoge kwaliteit is: tutorials over het gebruik van je producten of informatieve blogberichten over actuele trends in de sector zijn altijd goede opties! Met deze stappen zou het groeien van een cosmeticamerk eenvoudig moeten zijn! 

Klaar om te groeien?

Hebben we je geïnspireerd om je beauty- en cosmetica merk in 2023 naar een hoger niveau te tillen? Klik op de knop hieronder om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een gratis strategiesessie met een van onze specialisten.

Ready to grow?

Growth marketing for e-commerce. We improve your brand, boost your sales and generate mindblowing ROI’S.
crossmenuarrow-right